Senaste

 Swedish Drift Championship by Motul 

- RACERAPPORT SM Final Sundsvall -


Förra helgen körde vi SM-finalen uppe i Sundsvall.
Lördagen bjöd på uppehåll och torr bana hela dagen, träningen började kännas bra och bilen fungerade problemfritt!
Vi körde 1a kvalet där jag gjorde bort mig lite i början av banan och hamnade lite långt in och missade därmed en zoon, den repan gav oss nånstans runt 63 poäng.
Kval 2 var bättre, följde linjen och träffade zoonerna och den repan gav oss 76poäng och vi kvalade in på en 10e plats.

Söndagen började med lite träning på torrt men övergick till blött...
Bilen är extremt svårkörd på blött underlag då den i princip har 0 grepp och har då svårt att få upp farten..... detta tack vare bilens vikt tillsamans med dålig fjädring

(som nu ska uppgraderas)...
I topp32 mötte vi Jimmy i en s13 där vi körde 2st skapliga repor och gick vinnande ur batteln.
I topp16 mötte jag @philipagrendrifting där han började i lead, till denna battle hade banan precis torkat upp och vi gick ut med fullt fäste.
Jag gjorde en stabil chase och precis när vi gick i mål så kom ösregnet...
Nu var det min tur att köra lead med helt nya förhållanden, banan var riktigt blöt och vi hade precis som tidigare svårt att få upp fart i bilen, så vi gjorde en långsam men stabil lead där Philip låg på riktigt bra.
Våran battle var så jämn så ingen vinnare kunde utses så vi fick en OMT ”one more time”.
I denna började philip i lead igen och vi hamnade efter litegrann i början men lyckades ta ifatt det efter första zoonen och gjorde en hyfsad chase med tanke på förutsättningarna.
Leaden var även här ganska långsam men vi höll linjen stabilt igenom hela banan.
Philip tog vinsten i denna battle och vi slutade dagen på en 14e plats.

Totalt i serietabellen slutade vi på en 7e plats av 36 startande, en bra placering som vi är ganska nöjda med men tyvärr har vi haft endel problem med bilen under året där vi fått bryta 2st deltävlingar pga rasade växellådor.. sånt som händer inom denna sport!☺️

Jag vill tacka alla mina sponsorer/vänner och familj för denna säsong! Nu planeras det för fullt vad och vilka serier vi ska tävla i nästa år, samt att bilen kommer byggas om ganska kraftigt! Uppdateringar kommer!☺️Iron Drift King

- RACERAPPORT -


Idag 15/8 har vi kört kval här på IronDriftKing i Tyskland, vi har haft problem hela träningen med att

styrservot kommer och går igen.... trots ny pump.
I första kvalet fanns det nästintill inget servo men vi tog oss runt skapligt bra ändå och kände oss nöjda med en saferepa, tyvärr har vi inga exakta poäng på den repan då dom hade lite tekniska problem

vilket ni säkert såg i liven.
Kvalrepa 2 gav oss 61.67 poäng och en plats i topp32 där vi fick möta @mikejohansson1 🤩
En battle vi gärna hade gett allt vi kunde i, men tyvärr blev hindrade av fortsatta servoproblem.

Mike är en riktigt duktig förare så tyvärr förlorade vi denna battle.
Tack till alla som skrivit och önskat oss lycka till! 
Nu ska vi få ordning på bilen och komma tillbaka starkare än någonsin 😉Close Calls Royale

- RACERAPPORT -- RACERAPPORT -

I helgen var vi på GTR Motorpark och körde första tävlingen av Close Calls Royale som @plyshe arrangerat!
Vilket jävla event, sjukt bra jobbat!

Fredagen började med träning, vi fick 2 varv innan servopumpen började låta och la av.
Efter några timmar hade vi fått tag i en ny pump men problemet var inte helt borta då bilen fortfarande var tungstyrd till och från men vi behövde tid på banan för att ha någon chans i kommande battels så vi tränade på.

Redan på fredag eftermiddag drog det igång, i första battlen mötte vi @johansson_racing där vi båda körde riktigt jämt och publiken fick använda öronproppar då vi båda kör 2JZ med antilagg 🤩🤣
Micke fick vinsten denna gången och vi gjorde oss redo för nästa battle.

Vi mötte @liberationofdrift E30 i battle nr 2 där vi satte en helt okej lead och en bra chase och därmed fick vinsten denna gång.

I 3e omgången mötte vi @mjohansson93 där vi började i lead, regnet hade kommit så banan var väldigt blöt och greppet hade försämrats kraftigt.
I första böj får jag Mattias bil i sidan men håller oss kvar på banan och har honom tätt bakom hela repan.
Gjorde en skaplig chase men lite fladdrig då servoproblemet kvarstod och Mattias gick vinnande ur denna battle.

I den 4e battlen mötte vi @lpdrifting som är en tjej ifrån Norge, gjorde en fin lead utan större konstigheter trots kraftigt regn och en duglig chase, vi fick vinsten och hade nu 2/4 vunna battles.

I sista omgången mötte vi @jimmy.gustafsson_ vi började i lead och gjorde en fin repa och han var med tätt bakom, i chase halkade vi efter lite i starten men kom ganska snabbt ifatt och höll oss kvar där hela repan så vi gick vinnande ur denna battle!

Helgen avslutades här då vi tyvärr inte gick till final med 3/5 vunna battles, sjukt tufft motstånd och en riktigt rolig typ av tävling!
Alla förare har verkligen fått ge allt, lite synd med vädret då drifting ska köras på torrt för att ge en maxad show!

Nu lagar vi bilen och kommer igen nästa tävling!🤩Swedish Drift Championship by Motul 

- RACERAPPORT SM MANTORP -Vi började tisdagen med lite träning, banan var snabb och vi började försiktigt för att se hur greppet var samt hitta hur zoonerna låg.
Vi bättrade på körningen och hittade flytet så vi kände oss redo för kvalet.

1a kvalet gjorde jag bort mig lite efter överläggningen så jag tappade lite poäng i nästa zoon och fick 74p denna repa vilket vi inte var nöjda över så det var bara att fokusera och skärpa till sig till nästa.

Kval2 flöt på bra och det kändes helt klart bättre än det första, denna repa gav oss 80p vilket resulterade i en 7e plats i kvalresultatet.

I topp32 mötte jag @rasmussoderqvistdrifting där jag började köra lead.
Satte en helt okej lead och en lite sämre chase då han var väldigt snabb i starten innan initieringen så det var ett stort glapp imellan oss, jag dök in och tightade till det efter överläggningen och gick vidare till topp16.

I topp16 mötte vi @ingvaldssonjohan i sin vassa 745a där vi båda gjorde lite missar och det var en väldigt jämn battle, jag gick vidare i denna battle också och var redo för topp8.

I topp8 mötte vi @kiiimfors som är en riktigt duktig förare, vi har tränat lite ihop på elmia så vi hade lite koll på hur hans körstil var och visste om att hans bil ryker mycket så det skulle bli en spännande battle.
Han började köra lead då han var kval 2a, vi låg på fint i initieringen men i mitten av långböjen smäller det till kraftigt.
Kim’s bil tappar kraft och jag märker det försent och smäller in i honom, båda bilarna går av banan och smäller ihop åter igen.
Vi bogseras in till depån och disskuterar vad som hände och byter några ord med varann samt kollar över skadorna på bilen och inser att vi kan få ordning på den inför topp4.
Vi går vidare i denna battle då det inte var vi som orsakade kraschen.

I topp4 möter vi @linusjoensuu som är en stark förare, vi lägger oss på fint i initieringen men strax efter smäller det till och bilen slutar driva... Växellådan rasade och vi får bryta.

Vi slutade på en 4e plats och är nöjda med ”helgen” trots olyckor och trasigt material, sånt som händer i denna sport.

Stort tack till sponsorer,vänner, spotter och familj för all hjälp och support!
Och ett stort tack till TeamSchulze Drifting som är med och hjälper mig på alla event denna säsong!
@ Stockholm, SwedenPåsksladden 2019 !

- RACERAPPORT -Vi började fredagen med lite träning där det mesta gick dåligt, hade ingen känsla och kunde inte riktigt komma på vad det stora problemet var...
Till kvällens sista repa slängde vi på R-däcken och där släppte det...
Vi avslutade kvällen med en riktigt bra repa i både lead och chase!

Lördag morgon hade vi 1st varv som warm up där vi tog det lite safe för att bli varma i kläderna inför kvalet!

I kval 1 körde vi stadigt men missade första ”touch and go” som hade gett oss 10poäng till så vi gick i mål den repan med 75p.

Kval 2 var jag lite övertaggad och missade lite i initieringen vilket resulterade i att hela repan blev ryckig, den gav oss 67p.

Kval 1 tog oss vidare till topp16 på en 15e plats.

I topp16 mötte vi Emil i en s14 där vi körde en stadig lead och en helt ok chase som tog oss vidare till topp8.

I topp 8 mötte vi Ørjan Nilsen som är en riktigt stark förare ifrån Norge, vi började i chase och gjorde en bra repa med tanke på att båda våra bilar lägger enormt mycket rök så sikten var inte allt för bra.
I lead gjorde vi åter en stark repa där vi åkte djupt i zoonerna och vi fick vinsten även här där vi gick vidare till topp4.

I topp4 mötte vi Jocke Grahn i sin 245a, vi visste om att han åker djupt i zoonerna och sällan gör stora misstag så vi försökte ligga på så mycket som möjligt i chase.
I lead åkte vi bra men i hårnålen får vi en kontakt mellan båda bilarnas front där jag tappar linjen och inte kommer tillbaka riktigt till nästa touch and go där jag då tappar endel poäng. Jocke vann denna repa och vi gick till semifinal.

I semifinal hade tyvärr min motståndares bil gått sönder så jag fick köra en ByeRun som det heter när man kör ensam vilket gav oss 3e platsen på pallen!

Jag är grymt nöjd över helgen och med min prestation då denna tävling hade ett extremt tufft startfält med många otroligt duktiga förare!
Stort tack till familj, vänner, sponsorer och alla som hjälpt till och hejat på oss under helgen!                         Ni är viktiga! ⭐️😃 @ Linköping, Sweden


Mantorp Park.


Testkörning på Mantorp Park för deltagare av Påsksladden, provade lite nya däck. 265 R sulor var lite bättre än vanliga 235 , men ingen chock. Allt funkade fint så vi va nöjda ända till intank pumpen tackade för sej. Nu är den bytt och allt är ok.


Motorbygget 2019. 


Nu är motorn ihopsatt och klar, specen för i år ser ut så här kommer bli monterad i bil

och startad nästa helg 9/3.

Bilder finns på sociala medier.


- Motorspec 2JZ vvti .
- Stålfoder.
- 85mm Carillo-Pistons .
- BrianCrower 625+ vevstakar.
- Realstreet BilletMains.
- Powerhouseracing oljepump.
- Briancrower 272 vvti kammar.
- Briancrower fjädrar och retainers.
- Briancrower rostfria ventiler insug/avgas.
- Gates kevlar kamrem.
- ARP bult till topp och vev.

Givetvis kommer den fortfarande styras av MaxxECU motorstyrning.


 

 

Sverigecupen Final Mantorp Park 27/10

 

Finalen Inställd !!

Tyvärr ställdes finalen in pga dåligt väder, ovanligt med det i slutet av oktober i Sverige. Vi konstaterade att det var en spricka i cylinder 2 och kunde inte få tag i något annat block / underdel till Supran men med hjälp av Jimmy Eifren hade vi kunnat komma till start genom hans vänlighet att låna ut sin Bmw e46 så lite transporter  och service var vi redo men nu satte vädret stop. Som vi förstår det så får top 5 erbjudande om att köra Sm 2019 och vi slutade då utan final på en 3e plats.                         

 Det betyder att 2019 kör vi Sm !!

 

Nu söker vi sponsorer och samarbetspartners inför 2019 som vill vara med på den här resan

 och hjälpa oss att lyckas i Sm !

 

 

 

Sverigecupen #9 Gröndal 20/10

 

Sista ordinarie Sverigecupen innan finalen, tog några träningsvarv som kändes riktigt bra. Efter ett däckbyte och lite kontroll märkte vi ett förhöjt tryck i kylvattnet och att det var mycket sörja i behållaren från vevhusventen. Ut igen och den blev snabbt varm, in och kollade oljan fyllde på och lät den svalna lite fyllde kylvatten och nu mistänkte vi att det var topplockspackningen eller i värsta fall en spricka i blocket. Servade lite och lyckades kvala som 2a. I top 16 blev det en bye run och i top 8 en "one more run" där Adde valde att köra som chase men tappade pga helt körda däck och inget fäste. En chansning som kunde gått hem, slutade på en 5e plats i tävlingen men  höll nog 3e platsen i serien. Tyvärr kanske vi inte kan delta i finalen :(( vill inte köra sönder motorn men vi ska lyfta toppen och kolla hur det ser ut, man vet aldrig ;) Galet tråkigt att inte kunna vara med i höjdpunkten av Sverigecupen. Kommer snart lägga upp några fina filmer bla en sjukt härlig drönarfilm från helgen :))

 

Tyvärr visade det sej att cylinder 2 hade en stor spricka så blocket måste maskinbearbetas eller

 bytas ut under vintern. 

 

Sverigecupen #8 Malmby 6/10

 

SWR Motorsport bjöd på enligt mitt tycke ett förvirrat evenemang, sist hade dom glömt att köpa in priser !!  Dagen började med en Driftbash och avslutades med en avbruten deltävling av Sverigecupen. Träning och kval tuffade lite långsamt men sen rann all tid ut, strul med uppkopplingar. tillstånd som är tidsbestämt mm medans mörkret kom allt snabbare.  Tävlingen fick avbrytas, grymt tråkigt b.l.a för dom som åkt långt. Dagens placeringar blev en 5e plats i kvalet och en 4e plats utan någon final ... trist. Nästa Gröndal :))

 

Mantorp Park 14/9


Möte angående SDC "Swedish Drift Championship" 2019, förslag om att Rm försvinner och att Svericupen ersätter den fast med Rm status och att dom 5 främsta erbjuds plats i Sm 2019. Händer inget oförutsett så bör vi alltså åka Sm nästa år :) :)

 

 

 

Iron Drift King 17-19/8 i Tyskland !

 

Rapport från Tyskland, fredagens träning flöt på jätte fint inga problem fantastisk bana och anläggningen är riktigt grym,  stora kranar runt om som är belysta på kvällen en vägde 1850 ton !! Idag lördag är det träning och kval i PRO klassen samt finaler. Kvalet är nu avklarat och har gått bra, kvalade av någon lustig anledning på låga 63 poäng, men mötte Mateusz Fijal från Drift Allstars i top 32 och vann, gick vidare till top 16 och där tog det stopp mot Formula Drift föraren Juha Rintanen. Det räckte till en 14e plats i pro inte dåligt med våra smala däck :) Söndag: dags för träning och top 16 i PRO2 som är våran klass mötte Andreas Staberg och vann :) I top 8 blev det tyvärr stop efter en fin körning mot Pontus Hartman. Summering... fantastisk helg allt har fungerat och mycket lärorikt, vi kommer tillbaka 2019 !!   Med bredare däck........

 

Totalplaceringar: PRO #14 och PRO2 #5

 

 

 

 

 

Sverigecupen #6 Hultsfred 4/8

 

Hultsfred bjöd på en bra men ganska knepig bana. Träning och kval gick bra kvalade som 1a.  I 8 stegen så gick lead repan riktigt bra men sen som chase så på 3e växeln small det till i växellådan och det blev rent hus. Växellådshaveri och färdigkört, blev dock en 5e placering. Tur i otouren kan man säga att det hände nu och inte i Tyskland om 2 veckor.

 

Sverigecupen Malmby 29/7

 

Dagens tävling på Malmby kvalade Adde som 7a tog sej genom stegarna och slutade på en 2a

plats efter ett tvivelaktigt domslut. Skilde visst bara 1 poäng men bedömmarna dömmer och vi laddar för Hultsfred 4/8 :)

 

 

Nya fälgar !

 

12 st nya 59°North Wheels fälgar beställda från rotasweden , kolla länken för bild å info

kommer inte förrens typ mitten augusti men hoppas innan Tysklands tävlingen iaf.

 

 

Gatebil Rudskogen 5-8 Juli:

 

Samanfattning av en riktigt grym helg i Norge, kom med i Super 3 med namnet "The Hot Dingos" tillsammans med E.Broström och M.Eriksson missade dock kvalgränsen med typ 3.4 poäng trist... fick en förfrågan om att köra "Breisladd-Vm" och kvalade in på en 19e plats utav 114 bilar varav 99 startande. Körde finalen och landade på en 15e plats totalt. Supernöjd med det blev typ 4e bästa Svensk :) fyller på med lite siffror om däck, 28 st och 150 liter E85 gick det åt.

 Tack alla inblandade.

 

Skara sommarland 30/5:

 

Nere som åskådare och kollar på grabbarna som kör Rm och Sm .... annars förberedelser inför Gatebil Rudskogen 5-8 Juli, ny front framskärmar, fälgar och R däck och lite fix med datorn :)

 

Gatebil Mantorp Park 15-17 juni 2018 :

 

Laddade klara och på väg, vann en plats hos 5100 i deras depå med fritt inträde och körpass. Hoppas också att vi kommer med i Gymkhanan som vi är anmälda till på lördag kväll, vore riktigt roligt :)) annars är det mest frikörning och lite tester av bilen, helt ny diff Os giken och helt nya hjulvinklar :)

 

Summering: Lite problem med för mycket grepp, skrotage bort fronten, påkörd framskärm och en tatchad bakskärm så lite blandad kompott. Kom med till Gymkhanan iaf och levererade massor av röd rök och en fin show  :):)

 

Iron Drift King !!

 

 Blev antagen 7/6  till " Iron Drift King " i Tyskland :) :)

Grymt event !

 

Sverigecupen #1

 

Första deltävlingen på Gröndal GTR Motorpark 5/5, kvalade in som 2a allt flöt på riktigt bra bilen gick bra och vädret var helt underbart. Resten av dagens blev inte sämre vann alla körningar både som lead och chase vilket ledde till vinst i första tävlingen. Vi är superglada och tackar alla inblandade :))

 

Vagnsboksbesiktning:


Idag 30/4 2018 godkänd och klar för PROINT :)

 

Licensekurs Drifting:


26/4 2018 Check :)


 

Driftzone Driftday #1 

 

 

Årets första körning 14/4 efter alla uppdateringar och förbättringar, ett stressmeck med växellådan bara timmar innan så verkar det fungera bra. Lite ovant att köra twin direkt när allt är annorlunda men Andreas har lätt att vänja sej så det blev fina repor ända tills diffen pajade. Då letar vi efter en ny och jobbar vidare :)

 

Nytt besked ang Rm 2018 vi finns med på en reservlista så än ger

vi inte upp hoppet :)

 

Nu kom beskedet vi inte ville ha, inget rm 2018....

Däremot skall det tydligen köras en" SverigeCup" så vi får kolla vad det kan vara //

 

 

Nu pågår diverse förbättringar inför 2018.

Vi hoppas framförallt att vi kommer med i uttagningen till Sm/Rm serien, besked

bör komma nu i December.

Bilen får en ny bur som är godkänd även för Sm 2018 och en ny koppling

som vi haft lite problem med. Annars blir det bara några mindre jobb typ//